Connecteer via

Stadstuin

Jabbeke
“ Work in progress “

Ontwerp:
Aanleg:
Bewoners:
Ontwerp:
Aanleg:
Grondsoort:
Oppervlakte:
Gebruikte materialen:
Basisbeplanting:

2000
2000 tot heden
Green Planning
Green Planning – tuin- en landschapsarchitecte Chantal Blanckaert
Green Planning
zandgrond
2 ha.
natuursteen
Taxus, Buxus, vaste planten bamboes en siergrassen.
Enkele speciaal uitgekozen bomen zoals de meerstammige Parrotia persica en Pterocarya fraxinifolia en de inheemse zomereik - Quercus robur -

Programmapunten: – ontwerp van de tuin –

Elf jaar geleden zijn de verbouwingen aan de oorspronkelijke varkensboerderij met stallen begonnen. De stallen werden omgevormd tot de huidige loodsen waar alle machines en het wagenpark van het bedrijf wordt ondergebracht. De hoeve zelf werd twee jaar later verbouwd tot wat het nu is.

Van het ontwerp van onze eigen tuin, werd enkel de voortuin tot nu toe volledig uitgevoerd.

Aan de inkom werd het gedicht “ Een boom planten is een blijk van vertrouwen in de aarde “ van Louis Mercier in een watergordijn verwerkt, geflankeerd door blokken van Caprinus betulus.

Het pad in natuursteen naar de ingang van de woning loopt zigzag door de verschillende plantvakken. Er werd gekozen voor een afwisseling van groenblijvende structuren, solitaire bomen, siergrassen en kleurrijke vaste planten in deze zuid gerichte voortuin.

Langs de draadafsluiting met ericamatten werden er enkele Quercus robur bomen aangeplant, zodat dit deel van de voortuin aansluit op het omringende landschap met het natuurgebied “ Plasbermgebied en Bufferbekken Legewegbeek “.