Connecteer via

Semi openbare projecten – vakantiepark

Vakantiepark “ Breeduyn Village “

Ontwerp:
Aanleg:
Ontwerp:
Aanleg:
Grondsoort:
Oppervlakte:
Gebruikte materialen:

Basisbeplanting:

Haagstructuren:

2017 tot heden
2017 tot heden
Green Planning – tuin- en landschapsarchitecte Chantal Blanckaert
Green Planning in samenwerking met de opdrachtgever zelf
gemengde grond klei - en zandgrond – kuststrook –
17 ha.
natuurstenen en / of houten terrassen , betonklinkers, waterdoorlatende parkings onder de vorm van grindgazon
80% duinenbeplanting met – Amophylla arenaria – als accenten Pinus nigra “ Nigra “, Tamarix ramosissima, Hippohae rhamnoides, Salix repens.
20% sierbeplanting voor het verzekeren van de bloei tijdens het voorjaar, zomer en najaar met sierbomen: Cfr. Spiraea hybr.- Buddleja hybr. – Amelanchier lamarckii – Pyrus calleryana “Chanticleer “ – Nyssa sylvatica – Liquidambar styraciflua “ Whorplesdon “ - Photinia “ Red Robin”
Elaeagnus x ebbingei, Ligustrum ovalifolium alsook de variëteit Ligustrum japonicum

Programmapunten: – ontwerp van het vakantiepark –

De eigenaars wilden de natuurlijke brede duinengordel van Bredene doortrekken in het vakantiepark “ Breeduyn Village “ door het aanleggen van kunstmatige duinen, tussen de luxueuze vakantievilla’s.

Het is aangenaam wandelen tussen de kunstmatige aangelegde duinenlandschappen met helmgras, een duinstruweel, solitaire bomen en de Pinus nigra “ Nigra “ als eyecatcher. Een brede wandel-boulevard geflankeerd door de bloeiende Pyrus calleryana “ Chanticleer “ leidt ons naar diverse vijvers die helder blijven door de water zuiverende planten.

Diverse zithoeken bieden u de kans om te genieten van de streekeigen beplanting en de typische ervaring van duin, strand en zee.

Om nog meer de sfeer van het strand en de zee te benadrukken werden alle beplantingszones afgetopt met schelpen.

“ Breeduyn Village ” is één vakantiepark van rust en ontspanning waar mens en natuur centraal staan.

Als extra troef ligt het vakantiedomein zeer dicht bij de verschillende stranden van Bredene, dichtbij het natuurreservaat “ De Paelsteenpanne en de Spanjaardduin “ , het openbaar recreatiepark “ Pealsteenveld “, is het gemakkelijk genieten van de activiteiten in het MEC - Staf Versluys centrum - en is er een rechtstreekse toegang tot het recreatiedomein “ Grasduinen “.

De toegangsbrug “ Den Droge Opganck “ naast het Staf Versluys centrum biedt een visuele verbinding tussen de natuurlijke duinen, het strand, de zee en het vakantiepark “ Breeduyn Village “.